Gaskeuring G 607

Reist u met uw camper naar een Duitstalig land (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland), dan kan het voorkomen dat er bij het aanmelden op de camping door de beheerder gevraagd wordt, of uw camper een gaskeuring heeft gehad. Wanneer uw camper geen goedgekeurde gaskeuring G-607 heeft gehad, kan uw camper de toegang tot de camping geweigerd worden. Veel Nederlanders weten dit niet!

In Duitsland is deze keuring al ruim 10 jaar verplicht. De gasinstallatie van de eigenaren van campers moet in Duitsland geregistreerd zijn en iedere twee jaar een gaskeuring G 607 ondergaan.

De gasinstallatie wordt op de technische eisen gekeurd, waarbij onder meer de gasdichtheid wordt beproefd. Controle van o.a. de gasdrukregelaar, gasslangen en lekdichtheid zijn vaste onderdelen van de herkeuring. Als alles goed is gekeurd wordt dit in het logboek vermeld (geel boekje).

Wij hebben hiervoor een speciale opleiding gevolgd en zijn hiervoor gecertificeerd.

Campers die bij ons ter inspectie worden aangeboden worden conform de eisen en richtlijnen van de Duitse keuring beoordeeld. Alleen voertuigen welke voorzien zijn van een originele – af fabriek gemonteerde gasinstallatie kunnen worden gekeurd.

Deze keuring is een tweejaarlijkse keuring.

Kosten van de keuring:

De kosten voor het keuren van de camper volgens de G 607 gaskeuring bedraagt voor de eerste keer € 149,50 incl. btw. Heeft u al een logboek volgens de G 607 en wilt u de tweejaarlijkse keuring uit laten voeren? Dan bedragen de kosten € 99,50 incl. btw. Doet u de G 607 gaskeuring in combinatie met een BOVAG onderhoudsbeurt, dan bedragen de kosten € 69,50 incl. btw, excl. BOVAG onderhoudsbeurt.

Na drie extra keuringen is uw logboek vol, een nieuw logboek kost € 9,95. Vooral bij de eerste keuring moet u rekening houden dat er zaken aangepast moeten worden, om de gasinstallatie goedgekeurd te krijgen voor de G 607 gaskeuring omdat de Duitse regels van de G 607 niet in alle gevallen overeenkomen met de Nederlandse wetgeving. Dit brengt natuurlijk kosten met zich mee.